تکنیک هایی که اگر بدانید هرگز جریمه نمی شوید

 

تکنیک هایی که اگر بدانید هرگز جریمه نمی شوید : با توجه به اهمیت حسابداری در هر واحد اقتصادی نیاز است که یک حسابدار ماهر وجود داشته باشد تا بتواند بخوبی امور مالی را پیش ببرد.

 

داستان از کجا شروع شد

این روزها وقتی به شرکت ها سرکشی می کنم متوجه می شوم که شرکت ها از مزایا و امتیازاتی که سازمان مالیاتی برای آنها در نظر گرفته استفاده نمی کنند و فقط جرائم و اصل مالیاتی است که برای آنها در نظر می گیرند رنج می برند که نیازمند وجود یک حسابدار قانون بلد است.

با توجه شرایط کاری ام به وفور میبینم که افرادی که بواسطه تجربه حسابدار یا مسئول مالی یک واحد اقتصادی شده اند که متاسفانه در این شرایط چون اطلاعات دقیقی از قانون مالیات های مستقیم ندارند نمی توانند استدلال محکمی از قانون داشته باشند و در نتیجه آن واحد اقتصادی از مزایایی که سازمان مالیاتی برای آنها در نظر گرفته نمی توانند بهره مند شوند.

چند وقت پیش بود که برای حل مسائل مالیاتی به یک شرکت تولیدی دعوت شده بودم. شرکتی که رفته بودم یک رویه در نظر گرفته بودند و سالها بود که با همان روش پیش می رفتند. در ابتدا از من خواسته بودند که بررسی کنم چرا از سالهای 90 که شرکت تاسیس شده تا سال 96 روند پرداخت مالیات هر ساله سعودی است و از همان سال اول مبلغی پرداخت کرده بودند که می توان گفت عقلانی نبود!

حین اینکه داشتم به صحبت های مدیر آن مجموعه گوش میکردم متوجه شدم که مشکل این شرکت ریشه ای است و البته قابل حل.

یکسری مدارک مانند برگ مالیات سالهای قبل، صورت سود و زیان، اظهارنامه و غیره را درخواست کردم و بعد از بررسی ها متوجه شدم که در مواردی جرائم شامل آنها شده و بدون استفاده از شرایط پرداخت جرائم و استفاده از یکسری معافیت ها، تمام جرائم و اصل مالیات را پرداخت کرده اند و وقتی پرسیدم چرا از امتیازاتی که سازمان مالیاتی در نظر گرفته است استفاده نکرده اید تنها جوابشان این بود که اطلاعاتی از این قضیه نداشتند.

 

حتما بخوانید : همه چیز درباره تکالیف مالیاتی مشاغل

 

در هنگام بررسی اسناد و مدارک به این نتیجه رسیدم که از برخی معافیت هایی که سازمان مالیاتی برای آنها در نظر گرفته استفاده نکرده اند و البته حسابداران هم اطلاع دقیقی نداشتند. مثلا می توانستند در بسیاری از موارد که فروش صادراتی داشته اند از معافیت استفاده کنند در صورتیکه مالیات آن را پرداخت کرده اند.

 

ترفندها

جلوتر که میرفتیم قضیه برایم شفاف تر می شد که چرا کلا طی این سالها تنها کاری که کرده بودند فقط اظهارنامه پر کرده بودند و یکسری تکالیف قانونی دیگر. حتی تعدادی از هزینه هایی که از نظر قانون مالیات های مستقیم هزینه  قابل قبول محسوب و از مالیاتشون کسر می شد رو ارائه نکرده بودند.

مثلا تمام هزینه هایی که بابت آموزش پرسنل کرده بودند که مبلغ کمی هم نبود رو ارائه نکرده بودند و وقتی من این موارد رو میدیدم متوجه شدم که چرا باید مالیات آنها بیشتر از حد معمول باشد.

 

حتما بخوانید : آموزش ۵۰ کلید میانبر در اکسل Excel

 

از یک جاهایی به بعد دیگر فقط به فکر راه چاره برای سال مالی 97 و پیش گیری برای سالهای آینده بودم.

وقتی اظهارنامه را تکمیل می کنیم میزان سود و زیان، درآمد و هزینه خود را اعلام می کنیم و نهایتا مالیاتی برای ما در نظر می گیرند که اگر شخص حقوقی باشد یعنی شرکت ثبت کرده باشد طبق ماده 105 میزان 25% به سود خالص تعلق میگیرد و هنگامی که از هزینه های قابل قبول استفاده می کنیم مبلغ سود خالص کم می شود و در نتیجه میزان مالیات هم کمتر می شود.

 

 

برای مثال :

سود ناخالص : 500.000.000 ریال

هزینه ها : 60.000.000 ریال

در نتیجه 440.000.000 ریال سود خالص ما می شود که %25 این مبلغ میزان مالیات می شود

میزان مالیات : 110.000.000 = 25% * 440.000.000

پس 11 میلیون تومان مبلغ مالیاتی می باشد که باید پرداخت کرد. حالا اگر هزینه هایی که کرده بودند را اعلام می کردند چون مبلغ آنها بالا بود میزان کاهش مالیات هم چشمگیر تر می شد.

تا اینجا فکر کنم متوجه شدید که هزینه هایی که انجام می شود چقدر دارای اهمیت می باشد. تمام هزینه های قابل قبولی که سازمان مالیاتی از ما می پذیرد در ماده 148 قانون مالیات های مستقیم به آن استناد شده است.

 

اصل داستان

خوب برگردیم سر ماجرای شرکت. بعد از ساعت ها بررسی تمام اسناد مدارک و پیدا کردن مشکلات وارد مبحث ارزش افزوده شدم تا ببینم چه اقداماتی انجام داده اند.

ارزش افزوده هم تقریبا شبیه مالیات عملکرد است یعنی برای ثبت نام و تکمیل اظهارنامه موعد مشخصی دارد که باید انجام شود و در غیر اینصورت مشمول جریمه می شویم.

تمام کارهایی که برای مالیات بر ارزش افزوده باید انجام می دادند به خوبی عمل کرده بودند و در این قسمت مشکلات جدی مشاهده نشد.

 

حتما بخوانید : تفاوت کد اقتصادی قدیم و جدید

 

روند کار ارزش افزوده به این شکل است که بعد از ثبت نام در سامانه ارزش افزوده و دریافت گواهی، هنگام خرید کالا میزان مبلغی که بابت ارزش افزوده پرداخت می کنید را در یک حساب جداگانه انتقال می دهید و هنگامی که کالا را بفروش می رسانید میزان ارزش افزوده ای که از مشتری می گیرید به همان حساب ثبت سند می زنید و در آخر هر فصل اگر ارزش افزوده بیشتری گرفته باشید از مشتری باید به سازمان مالیاتی پرداخت کنید و اگر مبلغ بیشتری ارزش افزوده شما پرداخت کرده باشید می توانید از سازمان مالیاتی پس بگیرید.

بطور خلاصه مبلغ مالیات بر ارزش افزوده پولی است که از مصرف کننده گرفته می شود و امانت پیش ما می ماند تا آخر هر فصل که پرداخت کنیم.

خوب این تا اینجای کار!

جمع بندی : اگر حسابدار شرکتی هستید سعی کنید به قوانین مالیاتی کاملا تسلط داشته باشید تا بتوانید به امور و مراحل مالیاتی را بخوبی پیگیری کنید. در این مقاله سعی کردیم تا با استفاده از تجربیاتی که داشته ایم را نکاتی را یاداور شویم و در مقالات بعد تک تک این موارد را مفصلا شرح خواهیم داد.

نویسنده : توسط محمد جواد عظیمی فرد

برای دریافت این مقاله بصورت PDF لطفا فرم زیر را تکمیل کنید

[sdfile url="http://accbook.org/wp-content/downloadi/teqnik_jarime_nashavid.pdf"]


accbook مالیات ,مالیاتی ,  ,بودند ,پرداخت ,کرده ,ارزش افزوده ,هایی که ,در نظر ,سازمان مالیاتی ,و در ,ارائه نکرده بودندمنبع

معافیت مالیاتی مشاغل سال 97

راههای پرانرژی بودن برای حسابداران

بهترین نرم افزار حسابداری چیست ؟

قانون جدید چک 97

ماده 105 قانون مالیاتهای مستقیم

مفهوم حساب جاری شرکا

تکنیک هایی که اگر بدانید هرگز جریمه نمی شوید

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

سلامت فناوری اطلاعات شب فروشگاه بازی توریستگاه معرفی کالا فروشگاهی خرید اینترنتی لوله پلی اتیلن صنعت غرب N. Mehrdad R. Nasiri